Instructiuni utilizare pentru Tigara Electronica EGO XXL si EGO TANKInainte de a folosi tigara electronica, inlocuiti cartusul original, montat din fabrica, cu unul din cutia cu rezerve! Acesta are rol decorativ (nu contine lichid cu nicotina sau material absorbant) si astfel riscati sa stricati atomizorul prin folosire uscata.
Daca in timpul utilizari tigarii electronice gustul se schimba inspre ars, schimbati cartusul sau incarcati-l cu e-lichid original.
Daca, cartusele(filtrele) care au venit cu setul de Tigara eGo xxl nu contin e-lichid picurati e-lichid in cartusul pe care doriti sa il montati pana ce observati ca acesta nu mai are capacitate de absortie .
Daca ati fumat cu tigara electronica echivalentul a 3-4 tigari traditionale, puteti sa reumpleti cartusul cu E-Liquid.
Cind doriti sa reancarcati cartusul cu e-lichid, procedati dupa cum urmeaza: trageti cartusul din atomizor fara a desfileta, picurati in cartus e-lichid pana constatati ca acesta nu mai absoarbe lichid, iar apoi impingeti inapoi .
Daca observati ca ajunge putin lichid in gura cind fumati tigara electronica, atunci:
1. ati umplut cartusul cu prea mult e-lichid;
2. ati scapat lichid pe linga recipientul pentru e-lichid;
3. acumulatorul nu este activat cand trageti.
4. inca nu ati invatat sa fumati cu tigara electronica. In citeva zile o sa va obisnuiti cu folosirea corecta.


Tigara electronica se fumeaza putin diferit fata de o tigara traditionala. Trebuie sa incercati sa trageti mai putin puternic si mai lung, incercand sa mentineti aprins LED-ul din capatul tigarii cit mai mult timp posibil. Astfel fumul rezultat va fi mai consistent.
Daca dupa un timp tigara nu mai scoate suficient fum:
1. Desurubati acumulatorul si scoateti cartusul din atomizor. Luati atomizorul si suflati in acesta prin partea unde se insurubeaza acumulatorul, pana cand incepe sa se scurga lichidul rezidual ramas in atomizor (acest lichid are o culoare mai inchisa decit normal).


2. Daca operatiunea de curatare nu a remediat problema, incercati sa turnati o picatura de e-lichid in orificiul atomizorului care se gaseste in partea in care se infileteaza acumulatorul. Aceasta picatura trebuie sa ajunga in interiorul atomizorului - ea va umezi elementul din interior, care apoi incalzit prin utilizare, va functiona din nou in mod corespunzator.

ATENTIE: nu turnati picatura de lichid in acumulator, ci in atomizor. Daca picatura nu intra in atomizor (lichidul e uleios), puteti sa folositi un virf de ac, sa suflati putin peste aceasta, sau sa puneti inapoi patronul si sa bateti usor in masa cu partea care se introduce in gura. Inainte de folosire stergeti bine atomizorul si partea exterioara a patronului!
Acumulatorul este incarcat atunci cand ledul incorporat in dispozitivul de incarcare comuta pe culoarea verde. Nu uitati sa formatati bateria!. Primele 3 incarcari lasati la incarcat 30 minute peste timpul normal de incarcare chiar daca ledul care confirma incarcarea a comutat pe culoarea verde. Acumulatoarii tigarilor electronice pot pierde semnificativ din capacitate sau chiar distruge daca sunt lasati la incarcat prea mult timp sau daca aveti variatii de tensiune in reteaua de alimentare cu curent sau nu se respecta perioada de incarcare.
Bateriile in general nu necesita operatiuni de intretinere. Uneori, cand cartusul este supraincarcat cu lichid, o parte din lichidul excedentar se poate scurge la contactele dintre baterie si atomizator. De aceea se recomanda curatarea contactelor care fac legatura intre baterii si atomizator cu un servetel.